Alliancemarmelade
Ingredienser
250 g æbler
250 g pærer
250 g blommer
250 g sukker
Konserveringsmiddel (Atamon)
Fremgangsmåde
- Skræl æbler og pærer.
- Riv æblerne og pærerne groft på et rivejern.
- Skyl, flæk og udsten blommerne. Skær dem i små stykker.
- Kog frugterne møre i en lille gryde med låg ved svag varme (2-3) i ca. 10 min.
- Tilsæt sukker og kog endnu 10 min. uden låg.
- Imens marmeladen koger, skoldes glassene og sættes på et rent viskestykke med bunden opad. Der må IKKE røres inden i glasset! (Se ark om skoldning af glas)
- Lad marmeladen køle lidt af, kom Atamon i blandingen (se forhold på flasken) og hæld den så på glassene - uden at røre ved marmeladen og inden i glasset.
- Stil marmeladen på køl.
Marmeladen smager skønt til pandekager eller hjemmebagte boller!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar